Faciliteiten

Overzicht van onze faciliteiten

 

Finse sauna

Sauna is een, van oorsprong Fins, spel van warm en koud. 
Ook privé sauna gebeurt best naakt. Het is noodzakelijk dat de hele huid blootgesteld wordt aan de warmte. Hierna moet de hele huid ook weer kunnen afkoelen.

Een sauna ontspant,kalmeert,reinigt,vergemakkelijkt de ademhaling en stimuleert het gevoel van gezondheid en welzijn. De voornaamste verdienste van regelmatig saunagebruik merkt u echter niet zo meteen. Sauna traint immers uw lichaam en bouwt uw weerstand tegen temperatuurschommelingen geleidelijk op. Bijgevolg ben je veel minder vatbaar voor verkoudheden en de griep. Voor dit resultaat te bekomen dien je wel minimum maandelijks een privé sauna te bezoeken volgens de regels v/d kunst. 

Hoe gebruik ik optimaal de sauna?
Eerst neem je een douche,waarna het lichaam moet afgedroogd worden,omdat het resterende water anders het zweten verhindert. Juwelen en horloges doe je uit en dan bent u klaar om in de sauna te stappen met je handdoek. Een droge sauna is een houten cabine met een temp. tussen 70° en 90 ° Celsius en met een lage luchtvochtigheid.

Beginnende saunagebruikers nemen best plaats op hun handdoek op de onderste bank. U mag ook in de sauna gaan liggen,als u de laatste 2 minuten maar weer rechtop gaat zitten om duizeligheid te voorkomen. Draai de zandloper om meteen als u de sauna instapt, zodat u de tijd kan volgen. Blijf rustig 8 tot 15 minuten zitten en laat de warmte over u komen. Aangenaam en heilzaam is het gebruik van onze sauna opgietconcentraten. 

Na de sauna neem je een koude douche van voeten naar het hoofd toe. Altijd in de richting v/h hart afkoelen! Vergeet ook het hoofd niet af te koelen. Daarna goed afdrogen en minstens 10 min. in de relaxzetels ontspannen om je hart zo tot rust te laten komen. Na een tijdje en het gebruik van andere toestellen kan u de hele cyclus v/d sauna herhalen.

Infraroodcabine

Onze infraroodsauna geeft AB en C stralingswarmte en dringt tot 6 mm diep in je huid door. Hierdoor werkt een infraroodsauna effectief tegen spier –en gewrichtspijn. De infraroodcabine vertraagt verder ook het verouderingsproces en is goed tegen tal van kwaaltjes ( o.a. slaapproblemen en psoriasis ) De temperatuur in de I.R.- cabine ligt ongeveer 20 graden lager dan in een droge Finse sauna en wordt geleidelijk opgebouwd.

Jacuzzi

Onze jacuzzi ontspant je lichaam en masseert je spieren geweldig goed,omdat hij uitgerust is met 40 hydrojets gestuurd door 2 krachtige pompen. De jacuzzi heeft een ideale temperatuur van 37° celsius en biedt plaats aan 6 personen. Onze jacuzzi is een topmodel van Coastspas.

Turks stoombad

Met zijn vochtig klimaat en zijn temperatuur van ongeveer 45 graden is een stoombad heel aangenaam. De warme temperatuur in combinatie met een relatieve luchtvochtigheid van 100% zorgt voor een complete ontspanning in het stoombad.

Je laat de stoom op je afkomen en blijft “ in de mist “ zolang je zelf aangenaam vindt. Naast ontspanning heeft de damp ook een heilzame invloed op tal van aandoeningen vd luchtwegen zoals bronchitis,astma,verkoudheden en allergieën. De aromatherapie van ons stoombad met kruiden waaronder bv. eucalyptus verhogen nog het effect vd stoomcabine. Bovendien heeft de hammam nog de eigenschap om een zuiverende werking te hebben op de huid.

Trouwens zorgt een regelmatig gebruik vh stoombad ervoor dat je huid soepel en zacht blijft. Na het Turks stoombad eindigen we met een koude douche of op zijn minst een lauwe douche om onze poriën opnieuw te laten sluiten.

Privétuin met verwarmd overdekt zwembad

Ons zwembad is heel het jaar door verwarmd op een temperatuur van 30 graden celsius. De algemene norm bedraagt 28 graden voor een zwembad,maar dit is voor veel mensen niet aangenaam genoeg. Vandaar dat we nog 2 graden erboven gaan en ons zwembad op 30 graden warm stoken.

Onze hoge verschuifbare overkapping over het zwembad zorgt voor een optimaal zwemplezier en dit 365 dagen per jaar. Je hebt hierdoor geen last van storende weersinvloeden zoals wind,regen,koude,… zodat je echt kan relaxen in ons verwarmd zwembad. Bij heet weer kunnen we de elementen in elkaar schuiven, zodat je een open zwembad krijgt. Dit is natuurlijk het leukst,maar ons klimaat laat dit echter niet vaak toe. De wanden vd overkapping zijn echter transparant ,zodat je toch nog contact houdt met onze grote privétuin van meer dan 300m². Behaaglijk zwemmen in een privé natuurdecor met de palmbomen op de achtergrond : een unieke ervaring bij Tropical!

 Trouwens bestaat de privétuin ook uit enkele terrassen,waar je bij goed weer kunt relaxen op een ligzetel of een bestelde snack kunt eten in open lucht en toch in alle privacy.
Ten slotte nog even dit meegeven : ons zwembad meet 8 meter bij 4 meter + de Romeinse trap en met zijn diepte van 1,40 meter is het voor klein en groot geschikt.

Relaxruimte en zelfbedieningbar

Binnen en buiten heb je voldoende relaxruimte met ergonomische ligzetels waar je kan luieren,lezen in een tijdschrift of boek of even op adem kan komen na een sauna met een drankje uit de zelfbedieningsbar. Aan erg democratische prijzen vind je in onze bar frisdranken,wijn,Cava,bieren of koffie terug. Verder kan je telefonisch snacks bestellen en deze nuttigen in onze marmeren bar met lederen stoelen.

Overig

Privésauna Tropical beschikt verder over een omkleedruimte met lavabo en spiegel, 3 douches ( 1 koude ) en toilet. In de prijs zit altijd het gebruik van badhanddoeken, badslippers, shampoo, bodymelk, douchegel, haardroger, oorstokjes en kam inbegrepen. Er staat ook altijd voor elke persoon een welkomdrankje klaar bij komst naar onze luxueuze privé sauna.